Først i Norge med fri data-
fortsatt best i test

Sensasjon! For litt under ett år siden bestemte Chilimobil seg for å gjøre et lite opprør i mobil-Norge. Aldri før hadde noen tilbudt et mobilabonnement med fri data her til lands.

På noen få måneder har Chili Fri Data rett og slett ført til en liten datarevolusjon for norske mobilkunder. Mobilabonnementet fjerner den gammeldagse «rekkeviddeangsten» på mobildata – som dessverre har preget de aller fleste norske mobilabonnementer.

Men nå har Chilimobil satt standarden for mobildata. De andre mobilselskapene kvier seg for å gi kundene så mye data for pengene – og fortsatt er det mange som betaler «mye for lite». Mange mobilbrukere betaler flere hundrelapper for 5-10 GB per mnd. Chili Fri Data har til sammenligning ubegrenset bruk, med 5 GB hver dag på full hastighet.

Blir du «lurt» av tilleggskvoter?

Prisen på Chili Fri Data er 499,-/mnd. Dette tilsvarer omtrent det beløpet en kunde med et standard 5 GB abonnement bruker – dersom man kjøper en ekstra kvote eller to i løpet av måneden. Den store forskjellen er at med Chili Fri Data har man ingen begrensning på forbruket.

Først i Norge med fri data- fortsatt best i test

BEST I TEST

Dersom du liker å bruke mobilen til «alt mulig» er det ingen abonnementer som kan matche Chili Fri Data i det norske markedet. De to store nettstedene som oftest tester ut mobilabonnementer har kåret dette til beste abonnement for de som bruker mye data. Se nederst for omtale fra disse testene.

Ferske 5 GB hver dag – hele måneden gjennom

Med Chili Fri Data får du ubegrenset datamengde i Norge – og fra januar 2019 ble det også fritt frem for å dele data til andre av dine egne enheter. I tillegg kan du bruke hele 19 GB i EU/EØS.

Hver dag har du 5 GB til rådighet med full hastighet. Deretter justeres hastigheten til 3 Mbit/s frem til midnatt. Deretter har du full fart på nye 5 GB det neste døgnet. Slik fortsetter det hele måneden.

5 GB er mye data på én dag

Med 5 GB data på full hastighet hver dag, har du mye data til rådighet. Det er fortsatt veldig mange som ikke bruker tilsvarende mengde mobildata på en hel måned. Trolig er det på grunn av dyre abonnementer med ugunstige datapakker. Med Chili Fri Data vil du slippe å kjenne på «data- rekkeviddeangst» når du surfer på mobilen.

Hvor mye data tilsvarer 5 GB?

Her gir vi deg noen eksempler på hvor mye du kan gjøre med 5 GB data. NB: Dette er kun noen eksempler. Individuelle forskjeller vil alltid forekomme avhengig av oppløsning/kvalitet, type nettsted, hastighetsvalg, andel video etc:

• Ca. 200 timer vanlig nettlesing
• Ca. 250 timer på Facebook
• Ca. 2500 videoer på Snapchat
• Ca. 350 videoer à 3 min på YouTube
• Ca. 5 timer på Netflix (HD bruker mer data)
• Over 100 timer på Spotify

TESTVINNER

VG/TEK.no:
«For superbrukerne har Chilimobils Fri data-abonnement
nærmest hatt «walkover» siden det ble lansert i fjor sommer
».

Din Side:

«Her er det Chilimobil som kommer best ut,enten det dreier seg om
Chili 25GB-abonnementet til 399 kroner eller Chili Fri data-abonnementet til 499 kroner».

Hva skjer om du bruker opp 5 GB på én dag?

Dersom du klarer å bruke opp 5 GB på én dag, vil det fortsatt være mulig å bruke data. Hastigheten vil da justeres til 3 Mbit/sek for resten av det aktuelle døgnet. Ved midnatt justeres hastigheten opp igjen. Det er likevel fullt mulig å bruke mobildata til de fleste gjøremål med 3 Mbit/sek.

Med 3 Mbit/sek kan du:

Surfe på de fleste vanlige nettsider Bruke sosiale medier Video og strømming (Netflix anbefaler å stille inn på SD-kvalitet, ikke HD) Sende og motta e-post (tunge vedlegg kan gå sakte) NB: Dersom du ønsker å ha full hastighet etter å ha brukt 5 GB, kan man kjøpe full hastighet. Du får full fart i én time (kr 19,-), fire timer (kr 69.-) eller ut døgnet (kr 119,-) ved å sende SMS med SB1/SB4/SBB til 27222. Gratis SMS, MMS og tale er inkludert i Chili Fri Data – i tillegg til 19 GB data i EU/EØS.

Flere artikler

Chilimobil 12GB øker til 15GB

Norgesmesteren rykker opp en mobil-vektklasse! I sommer ble Chili 12 GB kåret av Dinside.no til beste mobilabonnement. Nå gjør vi dealen enda bedre for deg – og øker til 15 GB for samme pris! LES MER